FB-Pixel
Alig lesz valami az új iPhone-ok dobozában
2020. 08. 24.

Az Apple a korábbiaknál jelentősen kevesebb dolgot fog belepakolni idén bemutatásra kerülő okostelefonjai dobozába.

A napokban tényként jelent meg a hír: az Apple nem fog sem fülest, de még csak töltőt sem adni az iPhone 12-k mellé, hanem azokat az almás rajongóknak külön, plusz pénzért kell majd a készülékekhez megvenniük.

Miért spórol felhasználóin az Apple?

Az 5G-s technológia beépítése az új iPhone-okba jelentősen megnövelte azok gyártási költségeit, amely mellett az Apple csak akkor tudja profitszintjét megőrizni, ha vagy növeli a készülékek árát, vagy más helyen viszont megspórolja azokon. Az almás vállalat a jelek szerint az utóbbi mellett döntött az említett kiegészítők elhagyásával - így valószínű, hogy az iPhone 12-k is a megszokott áron érkezhetnek majd, viszont immár töltő és füles nélküli dobozban.

Még nem tisztázott, hogy a korábbi töltők milyen mértékben lesznek kompatibilisek az új készülékkel, és mennyire lesz szükséges plusz pénzért azért csak vásárolni egy új töltőt is melléjük az Apple-től. Korábban ugyanis olyan hírek szivárogtak ki, amik szerint az iPhone 12-k elődjeiknél gyorsabban lehetnek tölthetők, amihez viszont egy erősebb töltőre is szükségük lesz.

Így könnyen elképzelhető, hogy az iPhone 12-vásárlók jelentős része végül többet költ majd az új almás mobil beszerzésére, mint hagyományosan tette, miután az új töltőt is meg fogja vásárolni mellé. 



...ha akarod
...ha akarod