FB-Pixel
Az okosóra a svájci óraipart is képes volt megelőzni
2020. 02. 10.

Nem kérdés, rendkívül népszerűek az okosórák. A statisztikai adatok arról árulkodnak, hogy az európai tradícionális gyártók is áldozatul esnek.

Az okosórák nem csak bekopogtak mindennapjainkba, hanem egyesen rárúgták az ajtót a nagy svájci óragyárakra. Csak az Apple Watch önmagában eredményesebb eladási számokat mutat, mint a teljes közép-európai ország óraipara.

 

Hogyan fordulhat elő ez?

Az évtizedes hagyományokkal büszkélkedhető nagy márkák nem vették komolyan az okosórákat. Egy korábbi felmérés arról árulkodik, hogy a megkérdezettek közel 70 %-a úgy nyilatkozott néhány éve, hogy szerintük semmilyen veszélyt nem jelentenek rájuk az okosórák. Ezzel a kényelmes és téves jóslattal természetesen jelentős lépéshátrányba kerültek. Az analóg órák elsősorban az idősebb generáció köreben népszerűek még ma is, de a fiatalok, vagy a fiatalosabb középkorúak már inkább az okosórák felé fordulnak.

Nehezen képzelhető el, hogy ez a trend gyökeres fordulatot venne, legjobb esetben is csak a statisztika kozmetikázására van esélye Svájc hagyományos óragyártóinak.



...ha akarod
...ha akarod