FB-Pixel
Élőkép alapján határozza meg a Google éppen hol járunk
2020. 07. 06.

A Google Live View AR funkció segít a térképen megadni, hogy pontosan hol állunk.

Ha valaki arról beszél, hogy a világon sok olyan hely van, ahol nem tudja a telefonunk meghatározni, merre járunk, legtöbben azonnal valamilyen kietlen területre gondolnánk. Nyilván ez igaz is, de a másik véglet esetében is helytálló a megállapítás.

Földünkön nagyon sok olyan, sűrűn lakott város van, ahol még tökéletes GPS és wifi kapcsolatok használata mellett is gondot okoz a telefonunknak, hogy meghatározza helyünket. Ez elsősorban ugye a navigáció során jelent óriási problémát, legyen jó gyalogos vagy autós forgalomról. A minden bizonnyal legtöbb alkalommal használt útbaigazító alkalmazás, a Google Maps funkciója segít ezen a helyzeten felülkerekedni. A Live View AR a kiterjesztett valóság funkcióval teszi lehetővé a tájékozódást. Az alap funkció 2019 óta érhető el, mostantól pedig a pontos helymeghatározás is lehetővé válik.

Egyelőre azonban akad néhány korlát: még csak android rendszeren használható az applikáció, ott is csak akkor, ha van ARCore-támogatás a készülékhez, és ha a Street View adatbázisában van kapcsolódó anyag az aktuálisan látott környezethez.

Hogyan működik a gyakorlatban a Google Live View AR?

Az IT óriás hivatalos verziója alapján: A funkció használata: a Google Térkép alkalmazást megnyitva a felhasználó beírja úti célját, és kiválasztja a séta ikont. Innen az Élő kép gombra koppint, majd a telefonja kameráját az őt körülvevő épületekre irányítja. Amint a Google Térkép beazonosítja a felhasználó pozícióját, megjelennek a nyilak és a jelek a valós környezetre vetítve, amelyek megmutatják, melyik irányba kell elindulni. Amennyiben a felhasználó már használja a navigációt, elegendő a bal alsó sarokban az Élő kép gombra kattintani.

 

 

 

 



...ha akarod
...ha akarod