FB-Pixel
Közös csevegője lesz a Messengernek és az Instagramnak
2020. 08. 17.

Ami eddig csak ígéret volt a fejlesztőktől, az most megvalósulni látszik. A felhasználók érdekében egyszerűsödik a kapcsolattartás a felhasználók számára.

Még tavaly bejelentette a Facebook, hogy a közösségi felületek csevegést szolgáló részeit közös alapokra helyezi. Ezzel 3 felület - Messenger, Instagram és WhatsApp - közötti falak kerülnek lerombolásra, a felhasználók képesek lesznek egymással chatelni, még akkor is, amennyiben a három közül csak az egyikben regisztráltak maguknak felhasználói fiókot.

Aztán néhány napja pedig - viszonylag váratlanul - elindult a fejlesztés is, rengeteg USA-beli felhasználónál kijelezte az Instagram mobilappja, hogy mostantól kezdve képesek csevegni a Messengert használó ismerőseikkel. Emellett az alkalmazás legújabb verziója színesebbé varázsolja a chatek kinézetét, lehetővé teszi a bármely emojival történő reagálást, továbbá az üzenetek oldalra húzásával történő válaszadást. Ezek a kényelmi funkciók jelentősen hozzájérulnak a felhasználói élmény növeléséhez.

A három csevegő átjárhatóvá tétele mind a felhasználók, mind a Facebook számára kényelmes és célszerű.

A Facebook egyik legnagyobb, ráadásul évek óta egyre súlyosbodó problémáját a felhasználóinak főként demográfia mentén történő széttöredezése jelenti: a legfiatalabbakat egyre gyakrabban teljesen hidegen hagyja a Facebook, helyette az Instagramot használják. A közös csevegéssel legalább megtalálják egymást a felhasználók, nem kell más, közös kommunikációs csatornát keresniük. Nagy előrelépés lehet ez a online térben, kíváncsian várjuk az új megjelenést....ha akarod
...ha akarod