FB-Pixel
Már 10 éves az Instagram
2020. 10. 07.

Mivel hazánkban csak késéssel indult el, meglepőnek tűnik, hogy már egy évtizede a piacon van.

A jeles jubileum ünneplése okán bevezettek jó néhány hasznos funkciót a fejlesztők, amiket mi, a felhasználók kapunk “ajándékba”. Az első és talán leglényegesebb a Stories Map, ezzel az elmúlt három évben közzétett sztorikat tudjuk megtekinteni egy külön felületen, könnyen böngészhető és átlátható formában. Ezt a profilunk alól, az archívumban találjuk.


Érkeztek új ikonok az Instához, így a mobilunk kezdőképernyőjét még könnyebben a saját ízlésünkre tudjuk formálni. Több mint 10 ikon közül lehet választani, még az első a 2010-es is köztük van.


Jött egy új fejlesztés, amivel a zaklató hozzászólásokat szűrik. Röviden annyi a lényege, hogy a korábban már többször jelentett sértő kommentekhez hasonló (vagy azokkal megegyező) hozzászólásokat egy algoritmus automatikusan felismeri és elrejti. Ezeket a rejtett tartalmakat egyébként egy külön fül alatt lehet majd megtekinteni.

Az Insta néhány érdekes statisztikát is megosztott, kiderült, hogy:

  • az instázók fele naponta néz videós tartalmakat is a platformon
  • a felhasználók többsége háromszor annyi privát üzenetet küld, mint ahány kommentet ír
  • az instázók napi szinten egy milliónál is több olyan bejegyzést osztanak meg, amikben meméket is említenek

Az új funkciókat Androidos mobilon és iOS-en is kipróbálhatjuk majd, viszont nem minden felhasználónál egyszerre jelennek majd meg.



...ha akarod
...ha akarod