FB-Pixel
Milyen telefontokot vegyek? Mutatjuk, hogyan válassz!
2020. 03. 05.

Szeretjük megvédeni telefonjainkat, nagyon sokan használunk különböző tokokat. De mi alapján válasszuk ki a legmegfelelőbbet? Segítünk eligazodni a széles kínálatban, íme egy összefoglaló a különböző típusokról.

A mobiltelefonok piacra kerülése után nem sokkal megjelentek a piacon a megvédésükre készített tokok is. Már a nagys értékű okostelefonok előtt is népszerűek voltak, de a kifejezetten drága mobilok megjelenésével szélesedett a tokok kínálata is. Sokan még a dobozból sem merjük kivenni új készülékünket anélkül, hogy ne vennénk hozzá azonnal egy védelmező kiegészítőt.

 

Mi a különbség a különböző telefontokok között?

A telefontokok készülhetnek szilikonból, műanyagból, bőrből vagy műbőrből. A szilikon tok létezik normál, vékonyabb és ultra vékony kivitelben is. Használatuk nagyon kényelmes, belesimulnak a kezünkbe. Szorosan illeszkednek a telefonhoz, ugyanakkor kellő fokú védelmet biztosítanak. Azért népszerűek ezek a vékonyabb tokok, mert olyan érzése van az embernek, mintha nem is lenne rajta tok, nem nő meg a mobil súlya, használata rendkívül praktikus. A műanyag tokok is kényelmesek, ezek már nagyobb védelmet tudnak biztosítani, a bőr és műbőr tokok pedig magasabb minőséget képviselnek.

Kialakítását tekintve a legegyszerűbb termék a sima hátlap tok, mely a mobil hátoldalát, és az oldalát védi meg. Létezik ezeknek olyan verziója, melynek a kerete meg van erősítve, ezáltal magasabb fokú védelmet tud biztosítani. Az extrém körülményeknek kitett készüléket olyan tokkal érdemes felszerelni, mely ütésálló, erősített műanyag hátlappal rendelkezik. Ezeket rendszerint azok a felhasználók vásárolják, akik fizikai munkát végeznek, extrém sportokat űznek. Kialakításuknak köszönhetően nagyobb erőhatásoknak is képesek ellenállni. A kihajtható tokok a telefon hátlapját és képernyőjét is védik egyszerre. Vannak az úgynevezett oldalra nyíló könyvtokok illetve a lefelé nyíló flip tokok. A könyvtokok oldalra nyíló része nagy előnyt biztosít pl. filmnézéshez, az ablakkal rendelkező kinyitható tokok pedig lehetővé teszik azt, hogy hívások fogadásához ki sem kell nyitni, anélkül is kényelmesen használható. A kihajtható tokokban bankkártyát, iratokat is lehet tárolni.

 

Szabd személyre a mobilod!

A telefontokok széles választéka lehetővé teszi, hogy egyedivé varázsold készüléked. A megfelelő kivitel kiválasztása, a szín és a mintázat széles tárháza segítségével teljes mértékben személyre szabható a telefonunk. Hangulatunkhoz megfelelő, vagy egy alkalomhoz illő mobiltokkal új megjelenést adhatsz neki. Más tokkal mehetünk egy üzleti tárgyalásra, az esti buliba, vagy egy nyaralásra.

 



...ha akarod
...ha akarod