FB-Pixel
Modern zsebpénz: Revolut Junior már Magyarországon is
2020. 05. 14.

A napokban jelentette be a Revolut, hogy hazánkban is elindítja a gyerekek számára létrehozott Revolut Junior-t.

A fejlesztés elsősorban a 7-17 éves korú gyermekeknek és természetesen szüleiknek szól. A létrejöttének célja pedig, hogy a gyerekek már kiskorukban megismerjék a tudatos pénzhasználatot. A Revolut egy globális pénzügyi platform, akik most nyitottak a legkisebb korosztály felé. 

A Revolut Junior lehetővé teszi azon szülők számára, akik már használják a rendszer, hogy saját útmutatásaik és szabályaik alapján betekintést nyújtsanak a gyerkőcnek a pénzügyek, a pénzfelhasználás és a takarékoskodás világába.

 

A szolgáltatás jelenleg három fő elemből áll:

  • a gyerekek saját Revolut appot tudnak letölteni, 
  • a szülők saját Revolut alkalmazásában pedig megjelenik egy új szekció, mely lehetővé teszi a szülőknek, hogy kezeljék a gyerekek költéseit, 
  • valamint jár egy Revolut Junior kártya is minden alszámla mellé. 

Egy szülő több gyermekének is nyithat Revolut Junior számlát. Ekkor természetesen mindenkinek külön kártyája lesz, de a jogi tulajdonos nyilván a szülő marad.

 

Mit tud még a Revolut Junior?

Az app segítségével a szülők teljes mértékben tudják kontrollálni annak tranzakcióit. Nem lehet például önmagában utalni a Juniorral, korlátozni lehet az ATM-ekből való készpénzfelvételt vagy a netes rendeléseket is.

 

A bankkártyás vásárlásokat azzal is igyekszik a cég teljesen biztonságossá tenni, hogy a rendszer automatikusan tiltja azokat a lehetőségeket, melyekről a cég úgy gondolja, hogy "az életkor szempontjából nem megfelelőek a gyermekek számára". Mik tartoznak ide? pl.: alkohol, cigaretta, szerencsejáték. Nagyon hasznos funkció ez, és így valóban csak arra tudja a gyerek elkölteni a pénzét, amire a szülő amúgy is adna.

 

A pénzügyi tranzakciók száma és mértéke is szabályozva van a Revolut Junior esetében. Napi maximum 3 alkalommal lehet vele pénzt felvenni, 45 000 Ft-os korláttal, de egy héten legfeljebb 6 alkalommal. Napi költési limit is be van állítva, az 187 500 Ft, ami maximum 15 tranzakcióból állhat. 





...ha akarod
...ha akarod