FB-Pixel
Új szereplők az olcsó okostelefonok piacán
2020. 06. 09.

A megfizethető mobilok mindig népszerűek, hiszen ez jelenti a belépő szintet az okos készülékek területén.

Az elmúlt években a Xiaomi töltötte be az ártakarékos mobiltelefonok szerepét a mobilpiacát. Rendkívül magas eladási számokat produkáltak, hihetetlen népszerűségnek örvendtek, de most úgy tűnik, hogy átveszi a szakmában betöltött funkciójukat a Redme és a Realme. Ennek egyik oka, hogy a Xiaomi egyre több magasabb kategóriás, akár prémium készüléket gyárt, és nyilván ehhez igazítja árait is.

 

Mitől olyan népszerű a Redmi és a Realme?

Így van egy rés a keresletben, amit egy új márkának kell betöltenie. Erre a legnagyobb erőkkel a Xiaomi jóárasított termékeket felvonultató Redmi márkája, valamint a Realme együttesen pályáznak. Ékes bizonyítéka ennek, hogy sorra döntik meg az eladási rekordokat Európában és Ázsiában is (különösen Indiában).

A termékkínálatban nem csak okostelefonok szerepelnek, hanem smart tévék és okosórák is. A siker egyik Éées példája a Realme Watch, mely annak köszönheti rendkívüli sikerét, hogy olyan okosórát kínál, ami 1,4 hüvelykes színes érintőkijelzővel rendelkezik, az akksi pedig akár 9 napot is kibír egyetlen töltéssel. Nem mellesleg pedig mindössze 53 dolláros árcédulát kapott.

 



...ha akarod
...ha akarod